top of page

Taller al CRIP

El divendres 7 de novembre del 2014, un grup de famílies de la Coordinadora vàrem realitzar una sortida al CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica), situat als Hostalets de Pierola. Per començar la visita ens van preparar una excavació paleontològica on els nens (degudament uniformats amb casc i armilla) havien de buscar restes amb pala, escombreta i cabàs i mesurar-les i identificar-les amb metro i dossier de recollida de dades. Posteriorment, ens van dur al taller de restauració, on hi havia els tècnics treballant. Ens van explicar quines eines i productes feien servir, i vàrem observar com restauraven peces autèntiques. Va ser una bona experiència. Després, vam passar a una sala amb microscopis, on ens van explicar que el carboni 14 sols es fa servir per a datar peces fins a una certa època, però que a partir d'aleshores, el que es fa servir són les dents de ratolí, ja que és una espècie molt antiga i que canvia molt sovint. Tenen una línia del temps dels ratolins que els permet datar les restes segons on es troben. I per acabar la visita, un paleontòleg ens va explicar moltes coses sobre el Pau pierolapithecus, tot acompanyant-lo amb un dossier i responent molt amablement tots els dubtes dels petits. En total, tres hores inoblidables!8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page