top of page

Taller de prevenció d'incendis al Parc de Bombers de la Vall d'Hebron (Barcelona)

La passada setmana vam assistir a un fantàstic taller de prevenció d'incendis a l'aula de formació que es troba al Parc de Bombers de la Vall d'Hebron, a Barcelona, on els bombers formadors fan una gran tasca ensenyant a grans i petits a protegir-se del foc i del fum (que sovint és més mortífer que el mateix foc) en cas d'incendi.

Vam gaudir molt de la visita a la zona dels camions on ens van ensenyar amb detall les eines dels bombers, els diferents tipus de camions i com s'organitzen cada matí per tenir-ho tot apunt en cas que soni l'alarma.

Després vam passar a l'aula on ens van parlar sobre com actuen el fum i el foc en un incendi i vam veure com una senzilla porta de contraxapat de fusta ens pot salvar la vida si està tancada.

Allà també ens van fer una demostració pràctica de com actua un foc originat en una paella amb oli roent. MAI li llenceu aigua! Si no, mireu les imatges... Molt lluny d'apagar el foc, l'aigua crea una columna de foc tant alta, que faria encendre l'extractor de fums! El que s'ha de fer és tapar la paella i deixar-la apartada del foc, de manera que es consumeixi l'oxigen i el foc s'extingeixi per si mateix.

A la cambra de fums, també ens van demostrar com s'escampa el fum d'un incendi per les plantes d'un edifici i per les cambres d'un pis amb les portes obertes. És terriblement mortífer el fum que es va escampant per les cambres, obrint pas al foc i generant víctimes... Així que SEMPRE TANQUEU LA PORTA AL FOC!!

Aquest simple gest us pot salvar la vida!

Ja veieu que vam quedar molt impressionats amb tot plegat. Us deixem unes imatges que ho il·lustren:

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page