top of page

Una volta pel món - Brasil


Que gran i divers és Brasil i quantes coses de què parlar i aprendre!


Hem començat escoltant la convidada, que ens ha explicat que Brasil és un país amb una barreja cultural, principalment de les persones indígines que poblaven la terra originalment, les que van arribar per conquerir i colonitzar des de Portugal, i les que van ser importades d'Àfrica mitjançant el comerç d'éssers humans durant l'esclavitud. A més, la brasilera és una cultura que es va reconvertint amb el temps, "menjant" una mica de tot el que arriba d'altres cultures, transformant-lo i integrant-lo.


Després hem viatjat cap a l'Amazones i hem descobert el riu (que resulta que és el més llarg i cabdalós del món, tot i que fins fa poc es creia que el més llarg era el Nil), la selva que l'envolta i les tribus que hi viuen.Hem parlat dels grans del futbol: un repàs a la vida de Pelé, o rei do futebol, i un altre a tota la selecció brasilera. També hem conegut Ayrton Senna, 3 vegades campió de fórmula 1.


No podia faltar el carnaval de Brasil, famós al món sencer. I un nou arribat membre del grup amb només 4 anys ens ha gravat un vídeo ubicant brasil al globus terraqïi, ens ha ensenyat un dels plats més típics i fins i tot ens ha ballat una samba!

En un altre vídeo hem descobert curiositats de les formigues menja fulles, dels tèrmits, la moneda i un dels robatoris més espectaculars que s'han fet.
Després fem una volta virtual pels carrers i descobrim l'art urbà de grans il·lustradors com Eduardo Kobra per diversos murs i façanes de Saõ Paulo. I en els barris més humils de Rio de Janeiro trobem les Favelas, i descobrim la seva història i com és la vida dels nens i nenes que les habiten.


Finalment descobrim d'on ve el nom de Brasil, que sembla ser que és per un tronc totalment vermell per dins que recorda a les brases, i ens remuntem a disseny urbanístic de la seva capital, Brasília.
Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page