top of page

Visitem el Museu Molí Paperer de Capellades
El grup de Las Ardillas s'ha desplaçat avui fins a Capellades per visitar el Museu Molí Paperer. Abans d'entrar a l'edifici, hem observat l'aqüífer i hem jugat una estoneta al parc just al costat.


Comencem la visita passant per la botiga (com a la majoria dels museus) i passem a una sala on ens expliquen la història de l'edifici i el seu funcionament, on hi ha fotografies antigues de la fàbrica, per dins i per fora, d'algunes persones que hi treballaven (sobretot dones i fins i tot nenes a partir de 10 anys!) i una maqueta de la fàbrica, les màquines i el seu funcionament.


Seguidament, hem fet el recorregut que faria el paper des de la recol·lecció de la matèria prima, el cotó, quan les triadores feien bocinets els llençols, fins a les estenedores que estenien els papers per eliminar restes d'aigua, passant pels martells i la premsa hidràulica, on hem visitat també el molí d'aigua que funciona amb les aigües soterrànies de l'aqüífer.


Després hem fet un taller de crear el nostre full de paper. N'hem fet de color blanc i de color verd, super oportú per escriure targetes de felicitació nadalenques!Finalment, hem pujat a dalt de tot, on hi havia una sala d'audiovisuals on hem vist un vídeo sobre l'aqüífer de Carme-Capellades: d'on ve, com s'ha format i la importància de la seva conservació. Allà hi havia també la zona de museu de màquines, amb tot d'aparells antics per la impremta, serigrafia, litografia i tot el relacionat amb les arts gràfiques.Una gran visita. Ens ha faltat temps!
18 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page