top of page

Compareixença al Parlament de Catalunya

El passat dimarts 4 d'abril, la nostra companya Carlota Sala va comparèixer en nom de la Coordinadora Catalana pel Reconeixement i la Regulació del Homeschooling a la Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya, acompanyada de representants de la XELL,del CAIEV i de famílies que lluiten per poder entrar en projectes educatius públics d'educació viva.

Prèviament, el diumenge 2 d'abril, havíem fet un acte al parc de la Ciutadella on vam poder presentar "Relats de homeschooling (Catalunya, 2007-2017)", un llibre col.lectiu que recull l'experiència de diverses famílies homeschoolers catalanes. L'acte va servir també per fer balanç dels deu anys d'existència de la Coordinadora i de la lluita per un marc legal que diferenciï la nostra opció educativa de l'absentisme escolar, que acabi amb la situació d'angoixa i d'inseguretat jurídica que pateixen moltes famílies homeschoolers a Catalunya i que permeti el jovent que s'educa fora del sistema escolar acreditar la secundària obligatòria als 16 anys,

Aquests dies d'activitat intensa, han estat prou importants per reactivar el nostre teixit associatiu. Hem retrobat vells amics i amigues, hem contactat amb noves famílies que tot just s'inicien en aquesta aventura, hem fet un pas endavant per treballar conjuntament amb altres col·lectius que busquen un marc legal i hem recuperat visibilitat davant els mitjans de comunicació i els grups parlamentaris.

El nostre agraïment a totes les persones que, d'una o altra manera (amb el vostre treball, amb la vostra presència, amb el vostre suport i opinions...) heu fet possible aquest avenç. Tenim entre mans una nova oportunitat per assolir els nostres objectius. Està dit i gravat, per part de tots els grups parlamentaris, que cal trobar una solució que ens integri, per sempre més, en el marc de la comunitat educativa de la que formem part. Respectant les nostres especificitats i la nostra tria per exercir en primera persona l'educació de la nostra canalla. És moment d'exigir-los CONCRETAR, en forma de text legal, l'encaix d'aquests models educatius alternatius en la legislació catalana. Us encoratgem a que participeu en aquest procés i a que seguiu donant suport a la nostra lluita, que fa deu anys que espera una solució justa.

Compareixença de la nostra companya Carlota Sala:

Rèplica de la Carlota Sala a les preguntes del parlamentaris:

Aquí podeu veure un resum de totes les compareixences:

En aquest vídeo dels companys del CAIEV es recullen les impressions dels representants dels diferents col·lectius després de la compareixença:

8TV cobria la notícia:

I TV3 també:

110 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page